Projekt leírás

Komárom város a tulajdonosa a 185-ös épületjegyzékszámú épületnek és a hozzá tartozó teleknek, amelyet „volt Poliklinika“ néven hívnak a helyi lakosok.  A város megvételre vagy hosszú távú bérbe kínálja az ingatlant.

Az épületet a 19. század kilencvenes éveiben építették. Korábban takarékpénztár volt a falai közt, majd később egészségügyi központ – poliklinika – amely a komáromi és a város környékén található falvakban élő lakosok igényeit szolgálta.

2003-ban az épület átkerült a Nyitrai kerületi önkormányzat tulajdonába és megszűnt az ottani egészségügyi szolgáltatás. A közel egy évtizedes időszak alatt, míg a Nyitrai kerületi önkormányzat tulajdonában volt, az épület kihasználatlan volt és az állagmegőrzésre sem költöttek, ami a mai állapotán is látható. A komáromi önkormányzat hosszas igyekezete után 2012-ben az épület átkerült a város tulajdonába. A működőképes állapot visszaállítására átfogó munkálatokra van szükség, ami viszont egy potenciális fejlesztőnek nagyobb mozgásteret biztosíthat a belső átalakításban.

Az épület Komárom szívében a Klapka téren található a 950-ös helyrajzi számú telken, Komárom kataszteri területén. Az 1192 m2-es telek lakóházak szomszédságában fekszik, a belvárosi műemlék zónában, a városháza mellett, nem messze az Európa udvartól. Egy különálló épület, egész területe alatt pincével és három szinttel az utcaszint felett, a mérnöki hálózatok (víz, gáz, villany, csatorna, telekommunikáció) teljes elérhetőségével.

Az épület közelében található több vendéglő és kávéház, park-köztük egy gyerekpark, művelődési központ, termálfürdő, és több sportlétesítmény.

A környéken van parkolási lehetőség, az épülettől cca. 350 méterre található egy nagy, ingyenes gyűjtőparkoló, közvetlen az erőd szomszédságában. 100 méterre az épülettől van egy városi buszmegálló, ahonnan könnyen elérhető a vasútállomás és a buszpályaudvar.

Poliklinika – legfontosabb adatok

Alapterület: 1192 m2
Épületjegyzékszám: 185
Helyrajzi (parcella) szám: 950
Tulajdonlap: 6434
Védettségi besorolás: 203 – Műemlék zóna
Tulajdonos: Komárom város, Klapka tér 1., Komárom, irányító szám 945 01, SR
Tulajdonrész: 1/1

Terület    [m2]

Földszint alatti terület     1032,54
1. Földszint                         1032,54
2. Első emelet                    1032,54
3. Második emelet            1032,54

További információ: Vagyonkezelési osztály, Komárom, elérhetőségek